Sončna očala

V optiki Optima imamo v ponudbi širok izbor sončnih očal. Stalno smo v koraku z najnovejšimi modnimi smernicami in redno dopolnjujemo našo ponudbo, s katero želimo ugoditi vsem še tako zahtevnim modnim poznavalcem. Za vse, ki prisegajo na klasiko, pa imamo poleg modnih tudi veliko izbiro klasičnih sončnih očal. Seveda pa imajo vsa naša sončna očala, ki jih imamo v ponudbi, ustrezno UV-A in UV-B zaščito.

V optiki Optima poskrbimo tudi za naše stranke, ki imajo dioptrijo in si želijo nositi sončna očala. Pri sončnih očalih z dioptrijo je veliko odvisno od tega kako visoka je dioptrija. Uporabniki z manjšo dioptrijo imajo precej več izbire pri sončnih očalih. Medtem, ko pri visokih dioptrijah obstajajo določene omejitve. Sončna očala morajo biti bolj ravna, ne prevelika,… Obstaja pa tudi možnost vgradnje dioptrijskih klipov v določene modele sončnih očal.

Z zadovoljstvom Vam bomo pomagali ter svetovali pri izbiri pravih sončnih očal za vas!

 

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri sončnih očal?

Pri izbiri sončnih očal moramo biti pozorni predvsem na UV zaščito. Ultravijolični žarki so največja nevarnost, ki ob močnem soncu preti našim očem. Poleg tega je pri izbiri sončnih očal pomembna tudi oblika in velikost. Velikost sončnih očal se spreminja z vsakoletnimi modnimi smernicami, splošno pa velja pravilo, da mora biti pokrito oz. zaščiteno čim večje vidno polje gledanja. Oblika sončnih očal mora biti skladna z obraznimi linijami in se mora lepo prilegati glavi. Izredno pomembno je tudi, da so očala pravilno nastavljena in prilagojena uporabnikovemu obrazu, za kar poskrbimo v optiki Monokel. Pri izbiri sončnih očal pa ne smemo zanemariti niti kategorije prepustnosti svetlobe.

V primeru uporabe slabih sončnih očal lahko svojim očem zelo škodujemo, saj sončna očala brez ustrezne UV zaščite povečajo nevarnost pred poškodbami očesa. Izza temnih očal se zenica razširi z namenom, da bi se prilagodila zmanjšanju svetlobe. To pa pomeni, da se odprtina skozi katero bodo UV žarki prodrli v oko, poveča. Kar pa je še slabše kot, če sploh ne bi uporabljali sončnih očal. V tem primeru bi se namreč zenica zožila in oko bi doseglo manj žarkov. Prekomerno izpostavljanje UV žarkom lahko povzroči številne poškodbe posameznih delov očesa in je hkrati vzrok za nekatere bolezni (katarakta, degeneracija rumene pege).

Obstajajo določena pravila glede tega kakšna sončna očala naj bi se prilegala na različne oblike in tipe obrazov. Tisti z okroglim obrazom naj bi nosili bolj oglata očala. In obratno, tistim z oglatim obrazom naj bi bolj pristajala okrogla sončna očala. Vendar pa to ne velja v vseh primerih. Predvsem se morajo sončna očala skladati z linijami obraza, morajo biti prave velikosti, najpomembneje pa je, da se tisti, ki jih nosi, z njimi dobro počuti.